Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeana pentru primul vaccin, numit Ervebo, utilizat în imunizarea activă a persoanelor cu vârsta de peste 18 ani ce prezintă risc de infecție cu virusul Ebola.

Boala cauzată de virusul Ebola este rară, însă severă și letală. Printre simptomele bolii se numără: febra, dureri musculare și de cap, oboseală, diaree, vărsături, dureri abdominale și hemoragie neexplicată.

Autorul vă recomandă si :  De ce nu se găsește Ranitidina în farmacie

Cel mai mare focar a fost localizat în Africa de Vest, cu peste 11.000 de morți, între anii 2014-2016, fapt ce a condus la dezvoltarea clinică a acestui vaccin. În prezent, nu există terapii aprobate pentru Ebola.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, studiul a fost efectuat cu success având la bază design-ul inovator de vaccinare inelară. Această strategie inelară a ajutat la eradicarea variolei în anii 1970.

Autorul vă recomandă si :  Reacțiile adverse ale medicamentelor

Ervebo a fost testat pe aproximativ 16.000 de persoane implicate în mai multe studii clince, unde s-a dovedit a fi eficient, iar sistemul imunitar a fost capabil să răspundă la virus.

Opinia adoptată de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman este un pas intermediar către accesul pacienților la vaccinul Ervebo. Avizul va fi trimis acum Comisiei Europene pentru adoptarea unei decizii privind o autorizație de introducere pe piață la nivelul întregii Uniuni Europene.

Autorul vă recomandă si :  Nu luați Aspirina înainte de antrenament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.