Zilnic, milioane de oameni cosumă suplimente și medicamente cu Omega 3 pentru protejarea sistemului cardiovascular. Dar oare acizii grași Omega 3 chiar previn apariția bolilor cardiovasculare?

Omega 3 este un acid gras esențial, adică un nutrient pe care organismul nostru nu este capabil sa îl sintetizeze. Aportul se asigură prin adăugarea acestuia în alimentație.

Atât peștele, cât și fructele de mare sunt surse principale de Omega 3.  Pe lângă profilurile lor favorabile de acizi grași, fructele de mare și peștii grași sunt alegeri dietetice nutritive care sunt bogate în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi saturate (sunt cele care cresc nivelul de colesterol „rau” LDL) și conțin micronutrienți (multe dintre acestea fiind puțin consumate), cum ar fi vitamina D, vitamina B12, seleniu, potasiu și magneziu. Se găsește de asemenea într-o varietate foarte mare de suplimente alimentare.

Autorul vă recomandă si :  Terapia cu probiotice: o soluție viabilă pentru tratamentul autismului?

Ca medicament, până nu de curând se cunoștea faptul că administrarea zilnică era importantă pentru tratamentul problemelor cardiace și vasculare.

Acizii grași Omega 3 din medicamente conțin acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), aceștia fiind esențiali.

Agentia europeană a medicamentului a emis un comunicat cum că medicamentele care conțin acid gras Omega 3 nu sunt  eficiente în prevenirea recidivei problemelor cardiace și vasculare la pacienții cu atac de cord (infarct miocardic). Așadar aceste medicamente nu se vor mai administra în această indicație.

Acizii grași Omega 3 au fost autorizați împreună cu alte medicamente în tratamentul după infarct de miocard în numeroase țări din Uniunea Europeană încă din anul 2000, la o doza recomandată de 1 g/zi.

Autorul vă recomandă si :  Reacțiile adverse ale medicamentelor

Însă acidul gras Omega 3 este în continuare indicat în scăderea nivelului anumitor tipuri de grăsimi  din sânge, cunoscute sub numele de trigliceride.

Avizul Comitetului pentru medicamente de uz uman  va fi înaintat Comisiei Europene, care va emite o decizie definitivă obligatorie din punct de vedere juridic, aplicabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Autorul vă recomandă si :  Adevărul Neștiut Despre Heroină și Aspirină !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.