EMA NU recomandă utilizarea ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 în afara studiilor clinice randomizate

Medicamentele cu ivermectină nu sunt autorizate pentru a fi utilizate în COVID-19 în UE, iar EMA nu a primit nicio cerere pentru o astfel de utilizare.

0
583
EMA a analizat cele mai recente dovezi privind utilizarea ivermectinei pentru prevenirea și tratamentul COVID-19 și a concluzionat că datele disponibile nu susțin utilizarea acestui medicament pentru COVID-19 în afara studiilor clinice bine concepute.

În UE, comprimatele de ivermectină sunt aprobate pentru tratarea unor infestări cu viermi paraziți, în timp ce preparatele cu ivermectină pentru piele sunt aprobate pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi rozaceea. Ivermectina este, de asemenea, autorizată pentru uz veterinar pentru tratarea infestărilor cu paraziți interni și externi.

Medicamentele cu  ivermectină nu sunt autorizate pentru a fi utilizate în COVID-19 în UE, iar EMA nu a primit nicio cerere pentru o astfel de utilizare.

Autorul vă recomandă si :  AstraZeneca: EMA stabilește că vaccinul este sigur pentru utilizare

În urma rapoartelor recente și a publicațiilor privind utilizarea ivermectinei, EMA a analizat cele mai recente dovezi publicate din studii de laborator, studii observaționale, studii clinice și meta-analize. Studiile de laborator au constatat că ivermectina ar putea bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care cauzează COVID-19), dar la concentrații de ivermectină mult mai mari decât cele obținute cu dozele autorizate în prezent. Rezultatele studiilor clinice au fost variate, unele studii  au raportat că utilizarea ivermectinei nu  prezintă niciun beneficiu în tratamentul COVID-19, în timp ce altele au raportat un potențial beneficiu. Majoritatea studiilor EMA revizuite au fost mici și au avut limitări suplimentare, inclusiv diferite regimuri de dozare și utilizarea altor medicamente concomitent. Prin urmare, EMA a concluzionat că dovezile disponibile în prezent nu sunt suficiente pentru a susține utilizarea ivermectinei în COVID-19 în afara studiilor clinice.

Autorul vă recomandă si :  Pentru sănătatea ta, alege informat

Deși ivermectina este în general bine tolerată la doze autorizate pentru alte indicații, efectele secundare ar putea crește odată cu dozele mult mai mari care ar fi necesare pentru a obține la nivel pulmonar concentrații de ivermectină eficiente împotriva virusului. Prin urmare, atunci când ivermectina este utilizată la doze mai mari decât cele aprobate, toxicitatea nu poate fi exclusă.

Autorul vă recomandă si :  DE LA 1 APRILIE VOM PUTEA LUA REȚETA COMPENSATĂ DE LA ORICE FARMACIE DIN ROMÂNIA

EMA a concluzionat că utilizarea ivermectinei pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 nu poate fi recomandată în prezent în afara studiilor clinice controlate. Sunt necesare alte studii bine concepute, randomizate, pentru a stabili dacă medicamentul este eficient și sigur în prevenirea și tratamentul COVID-19.

Această declarație de sănătate publică a EMA a fost aprobată de Grupul de Lucru Împotriva Pandemiei COVID-19 al EMA , în lumina discuțiilor în curs privind utilizarea ivermectinei în prevenirea și tratamentul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.