Prezența din ce în ce mai intensă a nanoparticulelor de plastic în alimente și în apa potabilă reprezintă o problemă majoră, deoarece nu putem evalua impactul pe care acestea îl au asupra organismului uman. Cercetătorii de la Universitatea McGill din Quebec, au demonstrat că un plic din plastic cu ceai, în urma infuzării la 95 grade, eliberează într-o singură cană 11.6 miliarde de microparticule și 3.1 miliarde de nanoparticule de plastic.

Autorul vă recomandă si :  Nu luați Aspirina înainte de antrenament

Testele de toxicitate acută pe intervertebrate, au arătat ca doar expunerea la dozele de polietilen tereftalat (PET ) și nylon, eliberate din plicurile de plastic, produce defecte de dezvoltare, dar și comportamentale, doză-dependente. Încă este neclar mecanismul prin care nylon-ul și PET-ul se degradează la nivel de nanoparticule și microparticule, dar, de un lucru suntem siguri : cantitatea de plastic ingerată atunci când infuzăm plicuri din plastic cu ceai, este de câteva ori mai mare decat cantitatea de plastic ingerată din alimente.

Autorul vă recomandă si :  Adevărul Neștiut Despre Heroină și Aspirină !

Dimensiunile mici ale micro și nanoparticulelor de plastic, fac posibilă deplasarea lor în zone nebănuite ale organismului. Sstemul nostru digestiv nu produce enzime capabile să digere plasticul, așa că nu poate sta în calea acestor particule. Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai periculoase. Pentru că nu știm unde ajung, nu putem ști nici la ce să ne așteptam pe termen lung. Le putem doar evita.

Autorul vă recomandă si :  Apa și săpunul - cea mai puternică armă împotriva coronavirusului

Consumatorii de ceai la plic, ar trebui să evite plicurile din material plastic. Deși plicurile din hârtie nu au același aspect „premium” ca și plicurile din plastic, în mod cert reprezintă o variantă mai sigură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.