Probabil că nu știați, dar consumul de cafea în timpul unei mese poate reduce absorbția fierului cu 40 pâna la 90 procente. Nu cafeina este raspunzătoare de acest lucru, ci alți compuși cu acțiune antioxidantă din cafea, cum ar fi polifenolii.

Ceaiul verde stă și mai bine, este un cunoscut inhibitor al absorbției fierului. Cel mai bine ar fi șă consumați cafea la o oră distanță de mese. Nu contează că o beți normal sau decofeinizată.

Oamenii sănatoși, fără risc de anemie, au șanse mai mici să fie afectați. Consumul de cafea acționează preponderenet asupra fierului existent în legume și verdețuri. Aportul de fier din produsele animale ajunge unde trebuie, mai ales dacă aveți și o dietă bogată în Vitamina C (vezi aici despre Vitamina C).

Autorul vă recomandă si :  Soarele... inamic sau aliat?

Cafeina poate modifica și absorbția Vitaminei D, dar și a calciului. Un studiu realizat în colaborare de către Universitatea Creighton din Nebraska și Universitatea din Miami ne arată cum cafeina interferează cu implicarea Vitaminei D în procesul producerii măduvei osoase.

Având efect diuretic, cafeina poate reduce ușor absorbția calciului în organism, și poate crește eliminarea lui prin urină. Puțin probabil să consumați 9 căni de cafea într-o zi, dar un studiu cu un eșantion mare de persoane efectuat în Norvegia, sugerează că femeile cu acest obicei, au un risc mai mare de apariție a fracturilor.

Autorul vă recomandă si :  Unul dintre cei mai folosiți îndulcitori din lume poate transforma bacteriile bune din intestin în bacterii toxice

Oamenii sănatoși nu sunt afectați semnificativ de efectul cafeinei asupra mineralelor și vitaminelor, dar, este bine să știți că femeile care suferă de osteoporoză, și cele cu predispoziție la această afecțiune, ar trebui să evite consumul unei cantități mari de cafea.

Știați că acest minunat aliment a fost descoperit de către o turmă de capre cu un mileniu in urmă? Astăzi a ajuns să ne fie combustibil.

Autorul vă recomandă si :  Beneficiile cafelei - 15 lucruri pe care nu le știai despre consumul de cafea

Consumați cafea responsabil!

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.