Dacă vrei ca pielea ta să-și recapete strălucirea de odinioară, un ser cu vitamina C poate fi răspunsul. Mai întâi să vedem ce beneficii aduce feței tale.

 

  1. Vitamina C poate îmbunătăți efectul fotoprotector al filtrelor solare pentru față, dar poate accelera și refacerea pielii după arsurile solare, înlăturând petele pigmentare și liniile fine.
  2. Serul cu Vitamina C ajută la înlăturarea hiperpigmentărilor. Este binecunoscut faptul că vitamina C inhibă sinteza melaninei, substanță responsabilă de instalarea bronzului, dar care secretată în cantități prea mari determină apariția petelor maronii.
  3. Vitamina C oprește îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor prin acțiunea sa antioxidantă. Asta înseamnă că asigură protecție împotriva radicalilor liberi induși de poluare, radiații solare și oxigen.
  4. Vitamina C susține menținerea unui aspect tânăr al pielii și îi conferă fermitate, deoarece este implicată direct în sinteza colagenului.

Instabilitatea Vitaminei C

 

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă producătorii de cosmetice și dermato-cosmetice este instabilitatea vitaminei C  în formă naturală. În momentul în care aceasta intră în contact cu aerul sau cu alți agenți oxidanți, vitamina C este oxidată, lucru care o poate face ineficientă sau mai rău de atât, o poate transforma într-un agent iritant pentru piele. Ideea este că vitamina C se transformă în compuși chimici mult diferiți de forma inițială.

Pentru a-și exercita efectul, vitamina C trebuie să existe în preparat în concentrații de cel puțin 10%. O altă problemă ce poate să apară este vechimea produsului. Dacă este depozitată în condiții improprii, dacă a trecut mult timp de la deschidere, sau dacă produsul are termen de valabilitate depăşit, putem avea surpriza ca serul respectiv să fie ineficient sau iritant. Acesta este motivul pentru care serul cu vitamina C este distribuit în flacoane de dimensiuni mici.

Ideal ar fi ca produsul pe care-l folosim să elibereze o cantitate suficientă de Acid L-ascorbic, pentru a stimula sinteza colagenului, și neapărat să fie prietenos cu tenul nostru.

Referitor la instabilitatea Vitaminei C, se pare că au fost găsite soluții pentru a contracara această problemă: ascorbil palmitatul și ascorbil fosfatul sodic sau ascorbil fosfatul de magneziu. Grupările fosfat și palmitat au rolul de a menține integritatea vitaminei C. Astfel este stimulată sinteza colagenului. Dintre acești compusi, se pare că ascorbil fosfatul stimulează cel mai bine sinteza colagenului.

Mare atenție la depozitare și la termenul de valabilitate! Recipientele se păstreaza la întuneric și se folosesc doar în timpul perioadei de valabilitate,  deoarece chiar și acești compuși pot suferi degradări sub acțiunea oxigenului și a luminii. Dacă flaconul este transparent, ar fi bine să-l păstrați în cutie.

Cel mai bine ar fi să folosiți un produs incolor. Coloranții adăugați maschează starea de degradare a vitaminei C, existând astfel posibilitatea să utilizați un ser inactiv sau iritant.

Am un ten mai sensibil. Ce formă de vitamina C mi se potrivește?

Tenul este un criteriu important în alegerea serului dumneavoastră pentru față.  Pentru un ten sensibil, sunt recomandați derivații de vitamina C, precum cei enumerati mai sus. Nu aveți voie să folosiți vitamina C în forma pură, deoarece vă poate produce iritații. Dacă aveți un ten normal-mixt, sau uleios, puteți folosi liniștiți și vitamina C în formă pură: Acid L-ascorbic.

Încercați să vă ghidați după aceste reguli când vă căutați un ser cu vitamina C. Este posibil să reușiți să vă găsiți serul potrivit mai ușor. Totuși, căutarea se poate transforma într-un joc al testării de produse dermato – cosmetice. Ideal ar fi să cereți sfatul farmacistului sau al unui dermato – consultant atunci când aveți nevoie de produse dermato – cosmetice sau cosmetice.

Citește și:

Autorul vă recomandă si :  Soarele... inamic sau aliat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.