Cafeaua aduce numeroase beneficii organismului nostru.

Conform unor studii recente, cafeaua este benefică pentru buna funcționare a ficatului, poate elimina riscul apariției cancerului de colon și este asociată cu reducerea riscului de scleroză multiplă.

Consumul de cafea în România

Conform unui studiu publicat în 2013, Romania se află pe locul 38 în lume la consumul de cafea pe cap de locuitor. Un român consumă în medie 1.9 kg cafea anual. Pe primul loc se situează finlandezii, cu 9.6 kg cafea.

Beneficii ale consumului de cafea

Se pare că oamenii care consumă între una și 5 căni de cafea pe zi, pot trăi mai mult. Conform studiului, poate reduce și riscul unei morți timpurii datorate afecțiunilor cardiace, neurologice, diabetului de tip II și a sinuciderilor. Cafeina poate fi răspunsul pentru acțiunea antidepresivă a cafelei, dar încă nu există date suficiente care să confirme acest lucru.

Autorul vă recomandă si :  Cum îți poți controla pofta de dulce

Cafeaua conține și numeroși antioxidanți dar si magneziu. Antioxidanții din boabele de cafea sunt răspunzatori de prevenţia diabetuui de tip II, şi a bolilor cardiace. Riscul de apariție a diabetului poate fi redus cu până la 50 procente de către consumul de cafea.

Beneficiile cafelei par să fie anulate de fumat. Persoanele care fumează la cafea “se bucură” doar de efectele negative ale tutunului.
Cafeaua reduce riscul apariției cancerului hepatic. OMS a confirmat acest lucru după ce a analizat peste 1000 studii făcute pe oameni. Fibroza și ciroza hepatică se numără printre afecțiunile pe care le previne cafeaua. Acum nu trebuie să creșteți doza de cafea sperând că vă veți ține ficatul la adapost. Cafeaua este un obicei sănătos, dar nu uitați!Reducerea sau eliminarea consumului de alcool, o dietă sănătaoasă, consumul de apă și exercițiile fizice sunt elementele cheie pentru menținearea unui ficat sănătos.
Studiile pe șobolani au arătat o intensificare a dorinței sexuale la femelele cărora li s-a administrat cafea. Din păcate acest lucru nu se întâmplă și în cazul oamenilor.

Autorul vă recomandă si :  Alimentația nesănătoasă ucide mai mult decât fumatul

Cafeaua este un bun analgezic, datorită cafeinei, substanță ce intră în compoziția multor medicamente care vă ajută să luptați cu durerea de cap.
Anumite categorii de populație precum copiii, femeile însărcinate, hipertensivii, ar trebui să evite consumul de cafea.

Citește și:

Autorul vă recomandă si :  De ce nu este bine să bei cafea în timpul mesei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.